سلام به همه ی دوستان عزیز تو این مقاله میخواییم در مورد مهمترین و رایج ترین اشتباهات و مشکلات برنامه نویسان تازه کار و مبتدی باهم صحبت کنیم تا ببینیم که برنامه نویسان تازه کار معمولاً چه کارها و اشتباهاتی انجام میدهند و اگر به تازگی وارد دنیای برنامه نویسی شدید دیگر شما مرتکب این اشتباهات نشوید.
پس تا آخر این مقاله همراه من باشید.
جو علاقمندی
بهترین کلمه ای که به ذهنم میرسه برای بیان این مشکل همین کلمه است جو علاقه مندی. بعضی اوقات برنامه نویس ها بدون هیچ تحقیق و سوال و پرسشی شروع میکنن به یادگیری یک زبان برنامه نویسی و یا یادگیری یکی از حوزه های برنامه نویسی اما بعداً که کارشون یکم سخت میشه و در این راه با مشکلات مختلفی مواجه میشن تازه میفهمم که اصلاً به این زبان برنامه نویسی و یا حوزه برنامه نویسی علاقه نداشتن و چنین سوالاتی براشون پیش میاد که
اصلاً چی شد که به این سمت اومدم؟
اصلاً چی شد که این زبان را انتخاب کردم؟
اصلا این زبان به دردم میخوره؟
پس یادتون باشه که همیشه قبل از شروع برنامه نویسی در مورد حوزه های مختلف تحقیق کنید از افراد با تجربه مشاوره بگیرید و مسیر خود را با دقت انتخاب کنید تا دچار جو علاقمند ها نشید.
ترس و تردید در برنامه نویسان تازه کار
یکی دیگر از مشکلات بزرگ برنامه نویسان تازه کار ترس و تردید در شروع کار است, خیلی ها که کار را شروع میکنند دائم در ترس و تردید این هستند که
نکنه من برای برنامه نویسی مناسب نباشم؟
نکنه تو این کار استعداد و هوش کافی نداشته باشم؟
نکنه آینده شغلی مناسبی نداشته باشم؟
پیشنهاد من در این زمینه به شما اینه که فقط پشتکار به خرج بدید و ناامید نشید, کارتون رو با قدرت شروع کنید و من بهتون قول میدم یه روزی میرسه که پیش خودتون میگین من دقیقاً برای این کار ساخته شدم این حسی بود که من هم با برخورد به هر مشکل در برنامه نویسی بهم دست میداد ولی حالا مطمئنم که برای این کار ساخته شدم.
کد بزنید
خیلی از برنامه نویسان مبتدی که کار را شروع میکنند بعد از ساعت ها آموزش دیدن و کتاب های مختلف خوندن فکر میکنند که تموم شد و همه چیز رو یاد گرفتند و تمام زبان برنامه نویسی که میخواستن رو یاد گرفتن در صورتی که تازه شروع شده, شما در کنار یادگیری سخت باید کد بزنید, کد زنی به شما دیدید قویتر و بهتری در برنامه نویسی میده و به شما در یادگیری کمک شایانی میکند.
شما باید برای خودتون پروژههای کوچک و بزرگ تعریف کنید و هر آنچه که یاد گرفتید رو در داخل پروژه خودتون پیاده سازی کنید و می بینید که به چه مشکلاتی بر می خورید که اصلاً در هیچ یک از آموزش ها و کتابهایی که خوندید نیومده و براتون توضیح داده نشده اینجاست که از اهمیت خود زنی و پروژه انجام دادهاند مطلع میشید پس همیشه برای خودتون پروژه بزنید.
نام متغیر هاتو خوب تعریف کن
بیشتر تازه کار ها اصلاً به نام و اسامی متغیرها توجه نمیکنند و هر حروف انگلیسی که جلوی دستشون میاد به عنوان نام متغیر خود تعریف می کنند و این کار در برنامههایی با حجم بزرگتر باعث سردرگمی برنامه نویس و پایین اومدن خوانایی کد میشه.
پس حواستون باشه که حتماً از نامهای معنی دار و در عین حال کوتاه برای متغیر هاتون استفاده کنید که این باعث میشه کدی خوانا تر و بهتر داشته باشید و کار رو برای افرادی که بعدها میخواهند روی پروژه و کد شما کار کنند راحت تر میکنه و به روز رسانی و نگهداری پروژه و کد های شما را بهتر می کند.
کامنت یادت نره
همیشه برنامه نویس های تازه کار فکر می کنند کامنت گذاری یک چیز بیهوده و کم اهمیت در برنامه نویسی هستش اما زمانی اهمیت کامنت ها رو متوجه میشوند که امروز ده ها کلاس و ده ها متد در پروژه خود می نویسند و پیاده سازی می کنند و یک هفته بعد که به پروژه و کدهای خودشان برمیگردد خودشون هم نمیتونن و متوجه نمیشن که اصلاً این کلاس یا این کد رو برای چی نوشتند و تعریف کردند اینجاست که اهمیت کامنت ها خودشو نشون میده, پس یادتون باشه که حتما برای کلاس ها و متدهای که تعریف می کنید و کدهایی که می نویسید کامنت گذاری انجام بدید ولی یادتون باشه که در کامنت گذاری زیاده روی هم نکنید.
از ابزارهای کنترل ورژن استفاده کنید
یکی دیگر از اشتباهات رایج برنامه نویسان استفاده نکردن از ابزار های کنترل ورژن است, هیچ وقت فراموش نکنید که از ابزارهای کنترل ورژن استفاده کنید که به شما در نگهداری از کد هاتون بسیار کمک می کنه, شما اهمیت این ابزارها را زمانی متوجه میشین که زحمت ماه ها کد زنی و تلاشتون با یک ویروس, ضربه به لپ تاپ یا هر اتفاق دیگه ای از بین بره.
یادگیری
هیچ کس هیچ وقت نمیتونه ادعا کنه که همه چیز رو بلده و یک زمینه برنامه نویسی رو به طور کامل تسلط دارد این غرور رو کنار بگذارید و با تمام دانشی که دارید به دنبال یافتهها و آموزش های بیشتر باشید, فرق یک برنامهنویس حرفهای و سینیور با یک برنامه نویس تازه کار و مبتدی اینه که همیشه به دنبال یادگیری مطالب جدید و به روز هستش با این که حتی سطح دانش بسیار بالا و خوبی در این زمینه داشته باشد در یادگیری یکی از حوزه های برنامه نویسی هیچ وقت به یک دوره و یا یک منبع اکتفا نکنید و چندین منابع فارسی و انگلیسی رو بخونید و دنبال کنید.
سخن پایانی
حتماً به نکاتی که بالا گفتیم توجه کنید و سعی کنید که اونها رو رعایت کنید تا سریعتر به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل بشید و همچنین امیدوارم که این مقاله براتون مفید بوده باشه و تونسته باشم نکات خوبی رو بهتون منتقل کنم حتماً نظرات خودتون و پیشنهادات خودتون رو در کامنت ها برامون بگید و از تجربیات خودتون در زمینه های مختلف برنامه نویسی هم برامون کامنت بذارید.